torsdag 20 november 2008

Socialisering av valpar

Nu känner Unikkos valpar igen min röst:-) och kommer tulltandes när jag sätter mig ner och börjar prata med dem. De kryper upp i knät med lite hjälp och vill pussas:-)) gött gött:-))
De får vara med mig och Unikko i köket med olika köksljud, en liten stund varje dag nu:-)
Och jag har lagt mig till med "uppfödar gång"men hasar fram med fötterna i strumplästen för att inte trampa valparna.:-))
Tänderna håller på att komma och i morgon skall de få lite nötfärs, äggula och lite A-fil första fasta födan för de små trollen:-)) De brukar älska detta:-))

Nu får min flock träffa och pussa på de små lite i sänder:-)) det kan bli för mycket när min Funny bus kommer in och skall pussas:-) risken är stor att de välter omkull när han skall vara gullig:-)) Så idag var det Äzzi, Rosalita och pappa Jack som fick pussa försiktigt på dem.

Rosalita har nog aldrig pussat på så små valpar, hon tvärnitade och bara tittade:-) sedan hoppade hon upp i en fåtölj och låg och kollade de nya krabaterna. Hon har ju hört dem varje dag när hon kommit in men det var första gången hon fick se dem. John Ross, Bonnie och Opal har pussat på dem tidigare. Mina katter tror jag tänker: Å inte ett gäng huliganer igen:-))
Katterna är snälla, när valparna leker tafatt med dem lägger sig i katterna och väntar på att jag skall komma till undsättning:-)))

BILDER kan ses i större format på min hemsida under knappen " Planerade kullar......." klicka vidare på Bilder:-))

5 kommentarer:

  1. Jättekul med biler =) De ser ju jättefina ut både de svarta och bruna, hur ska man kunna välja endast EN av dessa? ;) Vore roligt med en bild på Darling ihop med sina valpar också =)

    SvaraRadera
  2. Hei Yvonne. Hvordan i all verden får du tid til 3 kull som skal sosialiseres og ikke minst passes på hele tiden??? Jeg måtte nok bosatt meg i "valperommet" tror jeg.

    For øvrig ser vi hvor flink du har vært med sosialisering. Når vi fikk Milli hjem, var det ikke en eneste "huslyd" hun var redd for. Hun elsket fra første stund alle andre dyr og de aller fleste mennesker. Det eneste hun var redd for var biler, men det har gått over. Du gjør en kjempejobb. God helg og klem fra oss her på Tjøme.

    SvaraRadera
  3. Ha ha Funnybus är precis som systeryster!!
    Inga hämningar här inte, bara rakt på!!
    "Tycks tänka vadå då jag är väl inte så stor"
    Fina bilder!!
    Ha en go helg!!

    SvaraRadera
  4. Ååhh, vad roligt! Jag ser så mycket fram emot att få se de små telningarna snart!
    Du gör ett kanonjobb Yvonne!

    Mvh Piya

    SvaraRadera
  5. Jaa socialiseringen är jätteviktig och jag lägger all min vakna tid till hundarna:-)
    och även nätterna nu:-)) eftersom jag sover bredvid Fancy och hennes valpar och har då koll på de andra tikarna med valpar också:-))

    Det gäller att gosa med varje valp flera ggr./dag och dessutom hantera dem så att kloklippning och veterinärbesök fungerar i framtiden:-))
    Därför handmatar jag alla valpar den första veckan, för att umgänge med människor skall förknippas med något positivt, och dessutom ser jag att alla får i sig sin mängd:-)) Vissa kliver ju annars i matbaren:-)eller somnar??:-)Bordsskick....njaa...vet inte det ja, både de och jag har mat både högt och lågt:-)))

    Jag har jättestor hjälp av min flock med tikar och hanar från oftas 4 raser och i olika åldrar, som är snälla och tycker att valpar är världens åttonde underverk:-)
    Eftersom jag använder positiv förstärkning när jag tränar hundarna och alla behandlas med respekt och vänlighet, så behandlar de valparna på samma sätt. Hos oss har alla valpar/unghundar vit flagg tills de blir ca 6-7 mån.
    Så deras självförtroende brukar det inte vara något fel på:-))och de älskar att träna efter som både de och jag tycker att det är kul:-))
    Att man får en godis eller att leka med matte är ju inte "helt fel", när matte tycker att träningen fungerar bra:-))eller för att hon tycker att de är så söta:-))

    Jaa Gry jag befinner mig väldigt ofta i valplådorna och gosar med "trollen":-)

    Det är jättebra att du tycker att lilla Millie är välsocialiserad för det är så jag vill att mina valpar ska vara och därför lägger jag stor vikt och tid vid det. Det får träffa bl.a
    får:-) hästar, kor och katter, och människor i alla åldrar:-))

    Anne-Lie min buspojke Funny har blivit mattjuv i dag han stal en tub med kaviar:-)) vilket resulterade att jag hade kaviar både här och där :-)))) Du skulle ha sett hans min när han upptäckte att det sprutade överallt:-)))) Ja ja man kan inte bli arg på den pojken, han är nog charmigast i Sverige, han och hans systeryster Frezze:-)

    Tack tack för de vänliga orden Piya, ja nu dröjer det inte länge förrän du kan komma och titta på underverken:-)))

    Josefine det är ett kort på "G" med Daling och hennes telningar:-))

    SvaraRadera